Aan de rand van ‘Het Buggenumse Veld’ vindt u de ecologische Kwekerij en Pluktuin van Buggenum.

Wij kweken een niet alledaags assortiment vaste planten, en siergrassen.

We hebben dit al 24 jaar met veel liefde gedaan maar vinden dat het tijd wordt om ook nog andere dingen te doen - zeker na het plotselinge overlijden van mijn man Jos op 10 september 2022 - richten we ons meer op de Pluktuin met vaste planten die te gebruiken zijn als snijbloem.  Daarom kunt u altijd een mooi boeket komen plukken.

We hebben geen planten meer in pot maar van maart tot april en van september tot november verkopen we planten uit de volle grond. Dit kan na telefonische afspraak, elke dag van de week. Ons assortiment bestaat uit een grote collectie Polygonatum, Paeonia, Monarda, Helenium, Leucanthemum, Rudbeckia, Eupatorium, Sanguisorba, Asters, Miscanthus en Panicum.

 

Op de kwekerij staat een paviljoen - waar de koffie en thee ( met verse muntsoorten van de kwekerij)  voor u  klaar staat. Er is foldermateriaal  en u kunt ook gewoon even lekker zitten en genieten van alles wat er bloeit.  Het paviljoen is gebouwd door DuoTuin uit Rotterdam. Voor meer info over hun werk zie www.duotuin.nl

 

Ook voor groepen - tot maximaal 25 personen - is het mogelijk om een bezoek aan de Pluktuin te brengen. U wordt ontvangen met koffie/thee en vlaai  € 10,00  p.p.incl. zelf een mooi boeket plukken, lekker rondlopen, op een bankje zitten en genieten van de bloemen en de rust op onze kwekerij en Pluktuin.

 

Paulien Sijben heeft ook dit jaar weer een stukje van de kwekerij in gebruik waar ze biologische groenten kweekt. U kunt bij haar een groentepakket bestellen en dit op zaterdag  (of op afspraak) ophalen. Voor info  kunt u haar bereiken op p.syben@home.nl of tel. 0031646554396

 

 

 

Kwekerij van Buggenum
Gooreweg, Buggenum

Cor. adres: Holstraat 17
6082 BA Buggenum


M:  06 - 18 43 3867
E:  info@kwekerijvanbuggenum.nl

Instagram: @pluktuinvanbuggenum