Aan de rand van ‘Het Buggenumse Veld’ vindt u de ecologische Kwekerij en Pluktuin van Buggenum.

Wij kweken een niet alledaags assortiment vaste planten, en siergrassen.

We hebben dit de laatste 20 jaar met veel liefde gedaan maar vinden dat het nu tijd wordt om ook nog andere dingen te doen en richtten ons meer op de Pluktuin met vaste planten die te gebruiken zijn als snijbloem in de volle grond. Daarom kunt u altijd een mooi boeket komen plukken.

We hebben nog planten in pot van maart tot half juni. Daarnaast verkopen we planten uit de volle grond in voor- en najaar. Ons assortiment bestaat uit een grote collectie Polygonatum, Paeonia, Monarda, Helenium, Leucanthemum, Rudbeckia, Eupatorium, Sanguisorba, Asters, Miscanthus en Panicum.

 

 

Op de kwekerij staat een paviljoen - waar de koffie en thee ( met verse muntsoorten van de kwekerij)  voor u  klaar staat. Er is foldermateriaal  en u kunt ook gewoon even lekker zitten en genieten van alles wat er bloeit.  Het paviljoen is gebouwd door DuoTuin uit Rotterdam. Voor meer info over hun werk zie www.duotuin.nl

 

Ook voor groepen - tot maximaal 25 personen - is het mogelijk om een bezoek aan de Pluktuin te brengen. U wordt ontvangen met koffie/thee en zelf gebakken cake € 3,50 p.p.  Daarna kunt u  een mooi boeket plukken, lekker rondlopen, op een bankje zitten en genieten van de bloemen en de rust op onze kwekerij en Pluktuin.

 

 

Paulien Sijben heeft ook dit jaar weer een stukje van de kwekerij in gebruik waar ze biologische groenten kweekt. U kunt bij haar een groentepakket bestellen en dit op zaterdag  (of op afspraak) ophalen. Voor info  kunt u haar bereiken op p.syben@home.nl of tel. 0031646554396

 

 

 

Kwekerij van Buggenum
Gooreweg, Buggenum

Cor. adres: Holstraat 17
6082 BA Buggenum


M:  06 - 18 43 3867
E:  info@kwekerijvanbuggenum.nl

instagram: Pluktuin van Buggenum